Mit egyél, hogy jobban láss? 1. rész

szeptember 27, 2018

Mit egyél

A retina

Vajon mennyi igazság van abban, hogy a répától jobban fütyülünk? Nos, a vélemények erről megoszlanak, az viszont teljesen biztos, hogy vannak olyan ételek, amelyek tápanyagtartalmuknak köszönhetően segíthetnek megőrizni több szervünk egészségét.

A szem esetében is így van ez. Agyunk után a második legbonyolultabb felépítésű részünk, fontossága abban áll, hogy a külvilágból érkező inderek 60-80 százalékát a látásunk során érzékeljük. A szem egyik alkotórésze, a retina felelős a fényérzékelésért. Jó működéséhez elengedhetetlen, hogy bizonyos vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz, tápanyagokhoz megfelelő mennyiségben hozzájusson. Megfelelő hatékonyságához szükség van – többek között – bioflavonoidokra, karetonoidokra, A- és D-vitaminra. A természet ajándéka számunkra, hogy nem csak mesterséges formában, táplálékkiegészítőkben találhatóak meg ezek a tápanyagok, hanem természetes formában is, mégpedig ételekben. Ha szeretnénk megőrizni eme szervünk egészségét, fogyasszunk sokat ezekből: spenót, sárgarépa, édesburgonya, spárga, tenger gyümölcsei, tojás, leveles kel.

Mit egyél, hogy jobban láss?

Mit egyél, hogy jobban láss? 2. rész

Mit egyél, hogy jobban láss? 3. rész

Mit egyél, hogy jobban láss? 4. rész