Mit egyél, hogy jobban láss? 2. rész

A szaruhártya

Sorozatunk második részében a szaruhártyát vizsgáljuk meg közelebbről. A szemünknek ez az óra üveglapjához hasonló alakú része a szem első védvonala, a külső védőburkolatának elülső, áttetsző része.

A szaruhártya görbülete befolyásolja a fénytörést, vagyis tulajdonképpen a látásunkat is. Középen a legvékonyabb, mindössze fél mm, míg a szélei felé haladva egyre vastagodik, elérheti az egy mm-t is. A felnőttek szaruhártyája áttetsző, nem futnak rajta erek, ezért a tápanyagellátást más úton kell pótolnia a szervezetünknek. A külső és a belső felületén található sejtek segítségével egyrészt a könnyből, másrészt a pedig a csarnokvízből vonja ki a szükséges oxigént és tápanyagokat. Emiatt nagyon fontos, hogy amennyiben kontaktlencsét viselünk, minden esetben pontosan tartsuk be szakorvosunk utasításait, hiszen a nem megfelelően hordott kontaktlencse komoly szemgyulladást is előidézhet.

A szaruhártya gazdag idegvégződésekben, emiatt érzékeny annyira, hogy bármilyen idegentest ér hozzá. Pár, szembe került homokszem is milyen kellemetlen érzést okozhat számunkra! Ha a szaruhártya külső felszíne megsérül, a gyógyulás több napig is eltarthat, azonban a szaruhártya mélyebb rétegeiben már nem találhatóak idegvégződések. Ez az alapja például a kétlézeres, úgynevezett lebenyes szemkezeléseknek is, melyek a szaruhártya külső rétegének felhajtása után, annak mélyebb rétegeiben végzik el a fénytörési hibák korrigálását. Emiatt nincs sem a műtét közben, sem azt követően fájdalomérzete a pácienseknek.

Ahhoz, hogy a szaruhártyánk egészségét megtámogassuk, antioxidánsokban gazdag ételeket kell ennünk. Az alábbi infografikán felsoroltunk néhány ételt, amelynek fogyasztásával hozzájárulhatunk szemünk egészségéhez.

Mit egyél, hogy jobban láss?

Mit egyél, hogy jobban láss? 1. rész

10 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Több, mint 48 000 eredményes lézeres szemműtét nemzetközi viszonylatban is nagy tapasztalatával és a legkorszerűbb lézertechnológiákkal állunk pácienseink rendelkezésére, akik a műtét után azonnal élvezhetik az éles látás örömét.

Kimagasló szakértelem

A világon az első FEMTO kezelést klinikánk végezte, azzal a lézertechnológiával, amivel ma már a vadászpilóták szemét is műtik. Élen járunk a legmodernebb lézeres szemműtét technológiák meghonosításában.

Több mint két évtizedes tapasztalat

A Focus Medical hazánk legnagyobb múlttal és tapasztalattal rendelkező látásjavító szemklinikája már 1990 óta. Orvosaink több, mint két évtizede dolgoznak a lézeres látásjavítás területén.

Prémium lézeres szemműtétek

Klinikánk a legmagasabb színvonalú lézeres látásjavításra specializálódott, hogy Önnek ne kelljen a jövőben sem a szemüveggel, sem a kontaktlencsével bajlódnia, szabadon élvezhesse a gondtalan éles látás örömét.

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk. Az első vizsgálat során megállapítjuk, sőt egyértelműen írásba is adjuk, milyen mértékű látásjavulásra számítunk.

Egyedülálló lézerpark

Klinikánkon a legmodernebb lézerberendezések érhetők el, így a Zeiss gyár legújabb femtosecundumos lézere: a VisuMax. A gépek karbantartására külön gondot fordítunk. A Focus Medical az egyetlen klinika, ahol az üzletvezető maga is ért a lézerekhez, hiszen ő maga is lézerfizikus.

Gyors életminőség javulás

A néhány perces lézeres szemműtét jelentős javulást jelent a mindennapi életben. Pácienseink megszabadulhatnak minden kötöttségtől, ami a szemüveg és a kontaktlencse viselésével jár a mindennapok során.

Nálunk Ön van a fókuszban!

Az egyéni adottságokat, igényeket és fénytörési hibákat figyelembe véve alakítjuk ki pácienseink személyre szabott kezelési tervét. Hazánkban egyedülállóan minden korosztály számára tudunk hatékony megoldást nyújtani.

Barátságos környezet

Pácienseinket családias hangulat, szakértő személyzet, figyelmes gondoskodás és magas színvonalú kiszolgálás várja! Gyönyörű környezetben, a Margitszigeten!

Munkatársaink is itt műttették

Első kézből tapasztalhatja meg, milyen az élet lézeres szemműtét után, hiszen több kollégánk is átesett már a látásjavításon. Kérdezze őket bátran!