FONTOS FIGYELMEZTETÉS! TELEFONOS CSALÓK ÉLNEK VISSZA A FOCUS MEDICAL NEVÉVEL

ISMERETLEN CSALÓK A FOCUS MEDICAL NEVÉBEN, TELEFONON ÉS A FACEBOOKON SZÜRKEHÁLYOG ELLENI GYÓGYSZERT KÍNÁLNAK MEGVÉTELRE. A Focus Medical felhívja a figyelmet arra, hogy nem árusít telefonon semmilyen gyógyszert, vagy étrendkiegészítőt, illetve senkit nem bízott meg ilyen tevékenységgel. Felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen engedélyezett gyógyszer nem létezik, az ilyen ellenőrizetlen forrásból származó készítmények fogyasztása akár egészségére káros is lehet! Kérjük ne adják meg adataikat és ne vásároljanak ilyen terméket!

Mit egyél, hogy jobban láss? 3. rész

Sorozatunk harmadik részében a makuláról lesz szó. A makula, vagy más néven a sárgafolt szemünk nagyon fontos része. Amilyen kicsi, olyan nagy szerepe van a látás folyamatában!

A makula nagyjából egy milliméter nagyságú és a szemfenék ideghártyáján helyezkedik el. Ebből következik, hogy kulcsfontosságú jelentősége van az éles látásban és a színek, valamint az apró részletek érzékelésében. Hogy miért? Máris mondjuk! A makula közepénél található úgynevezett központi gödörnél egyesülnek a szembe jutó fénysugarak.

A sárgafolt betegségei:

Makula degeneráció: Az egyik legtöbbet előforduló betegsége, amelynek kialakulása nagyban befolyásolja a - többnyire - idős emberek látását. Úgy kell elképzelnünk, hogy egy fényképből például pontosan azt a részt nem látjuk, amire fókuszál a szemünk. Gyönyörködnénk a családi fotóalbumban, de az arcok helyén egy sötét, fekete foltot látunk csak.

A makula degeneráció először „csak” részleges látásromlással jár, majd az idő előrehaladtával akár vakságot is okozhat. Az orvostudomány megegyezik abban, hogy bizonyos tényezők növelhetik a betegség kialakulásának kockázatát.

Lássuk, melyek ezek:

  • idős kor
  • dohányzás
  • családi előfordulás
  • erős UV-sugárzás
  • nem megfelelő, egyoldalú táplálkozás

Nagyszerű hír, hogy változatos táplálkozással ha kis mértékben is, de hozzájárulhatunk a szemünk egészségének megőrzéséhez. A makula zavartalan működéséhez elsősorban antioxidánsokra van szükség. Az alábbi képen segítségül mutatunk pár olyan ételfélét, amelyek elengedhetetlenül fontosak a szemünk megőrzéséhez.

Mit egyél, hogy jobban láss?

Mit egyél, hogy jobban láss? 1. rész

Mit egyél, hogy jobban láss? 2. rész

Mit egyél, hogy jobban láss? 4. rész

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet