FONTOS FIGYELMEZTETÉS! TELEFONOS CSALÓK ÉLNEK VISSZA A FOCUS MEDICAL NEVÉVEL

ISMERETLEN CSALÓK A FOCUS MEDICAL NEVÉBEN, TELEFONON ÉS A FACEBOOKON SZÜRKEHÁLYOG ELLENI GYÓGYSZERT KÍNÁLNAK MEGVÉTELRE. A Focus Medical felhívja a figyelmet arra, hogy nem árusít telefonon semmilyen gyógyszert, vagy étrendkiegészítőt, illetve senkit nem bízott meg ilyen tevékenységgel. Felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen engedélyezett gyógyszer nem létezik, az ilyen ellenőrizetlen forrásból származó készítmények fogyasztása akár egészségére káros is lehet! Kérjük ne adják meg adataikat és ne vásároljanak ilyen terméket!

Amit a nyári szemvédelemről tudni érdemes - 2. rész

Újra itt a nyár, a kikapcsolódás és a kalandok ideje!

A kalandok során azonban nem árt vigyázni a szemünkre, mert a környezet hatásaira különösen érzékeny szervünkről van szó. Az előző bejegyzésben kiveséztük, az UV-sugárzás, a fertőzések és a pollenek elleni védekezés módjait. Nézzünk meg most két újabb fontos nyári veszélyforrást, melyre érdemes figyelnünk.

Strand

Amit a nyári szemvédelemről tudni érdemes

Nincs nyár strandolás nélkül. A lubickolás közben azonban oda kell figyelnünk arra, hogy az uszodákban levő klóros víz miatt irritálódhat a szemünk. Viszont, ha nincs tisztítva megfelelően a víz akkor könnyen elkaphatunk valamilyen fertőzést, sokan ezért is választják az élő vizet a nyári fürdőzés helyszínéül.

Fontos hozzátenni, hogy ennek ellenére sem ajánlott úszószemüveg nélkül kinyit víz alatt a szemünket! Még az úszószemüveggel való úszás sem mondható teljesen ártalmatlannak, hiszen a szemüveg mögé a legtöbb esetben kerül némi víz. Ráadásul úszás közben ugyanúgy ki vagyunk téve a napfénynek, és ha az úszószemüvegünk üvege nem UV-szűrős, akkor az olyan, mintha a parton napoznánk szemüveg nélkül.

Amit a nyári szemvédelemről tudni érdemes

Nem csak a strandon - de ott különösen - lehet gond a kozmetikumok használata. Ha kisminkelve megyünk strandolni vagy más programra, akkor a nagy melegben a bőrre felvitt festékek és más kozmetikumok is összefolyhatnak és a verejtékkel együtt a szembe juthatnak. A szembe került vegyi anyagok, összetevők pedig irritációt, gyulladást okozhatnak. Az sem biztos megoldás, ha természetes eredetű kozmetikumokat használunk, ugyanis a nagy melegben ezek is könnyen megromolhatnak ezáltal fertőzésveszélyt jelentenek. Legyünk tehát természetesek.

Légkondicionált környezet

Ha már a kirándulás is és a strandolás is ennyi “veszéllyel” jár, azt gondolhatnánk, hogy akkor a jó hűvös, légkondival ellátott szobában teljes mértékben védve vagyunk. Sajnos erre is rá kell cáfolnunk. Nyáron a legnagyobb kihívást a szemünk számára a légkondicionált, zárt helyet történő hosszabb időtöltés jelenti. Ugyanis a légkondicionáló, nem csak hűti a levegőt, de szárítja is egyben.

Amit a nyári szemvédelemről tudni érdemes

A száraz levegő az arra érzékenyeknél szemszárazságot okozhat, aminek a következménye szembetegség is lehet, pl. kötőhártya-gyulladás. Azért, hogy elkerüljük a gyulladást a gyakori, már-már tudatos pislogás sokat segíthet. Erre a tudatos és sűrű pislogásra sajnos, csak kevés ember képes órákon, napokon keresztül, így két megoldás javaslunk. Az egyik a szemcsepp vagy műkönny rendszeres használata, a másik pedig a levegő szárazságának enyhítése, melyet párásító berendezés használatával tudunk megoldani. Mellesleg az sem árt, ha a légkondicionáló fokozatát alacsonyabbra állítjuk.

Összefoglalva: a nyár során nem kevés környezeti hatással találkozik a szemünk, de ha tudatában vagyunk ezeknek a veszélyforrásoknak és odafigyelünk az adott problémára, akkor a nyár maga lesz a felüdülés!

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet