Ki alkalmas a prémium műlencse beültetésre?

A multifokális műlencsék olyan speciális optikával rendelkező műlencsék, melyek egyszerre biztosítanak éles fókuszt több távolságra is. Az ilyen típusú műlencse kétszemes beültetést követően biztosítani tudja azt, hogy a műtétet követően semmilyen távolságra ne kelljen szemüveget hordani, vagyis mindenhova jó látás hozható létre.

A többfókuszú műlencsék optikai szerkezete teljesen más elvre épül, mint a multifokális szemüvegeké. Nincs szükség a fej pozícionálására az éles látáshoz és nincs beszűkítve látótér sem.

Vannak azonban olyan esetek, amikor nem javasoljuk sem a bi-, sem a trifokális műlencséket. Ezek a következők lehetnek:

  • kancsalság,
  • tompalátás egyik szemen,
  • funkcionálisan egyszemes állapot,
  • szemfenéki betegségek,
  • időskori makuladegeneráció,
  • retina vagy szaruhártya betegség.

Ezek a betegségek, állapotok befolyásolják az elérhető látásélességet, így korlátozzák a multifokális műlencsék beültethetőségét.

A szembetegségeken kívül további mérlegelési szempont a páciens foglalkozása és éjszakai látásigénye. Mivel a multifokális lencsék a bejövő fény fókuszpontok közötti megosztásával működnek és jobb fényviszonyok esetén hatékonyak igazán, ezért olyan foglalkozású páciensek számára, akik éjszaka, sötétben sokat dolgoznak (pl. hivatásos sofőrök), a multifokális lencsék bármely típusának beültetése alapos megfontolást igényel. Az éjszakai vezetésnél egyes esetekben a szembejövő gépjárművek fényszórója zavaróan becsillanó, káprázó lehet. Fontos továbbá tudni, hogy a multifokális lencsebültetés után kis százalékában, rossz fényviszonyok között a látás nem olyan biztos.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet