Egyénre szabott kezelések hullámfront-elemzés alapján - „szuperlátás”

Mi a hullámfront-elemzés?

A elsődleges fénytörési hibákat -melyet dioptriában fejezünk ki- pontosan meg lehet mérni. Ezt korrigálja a szemüveg, a kontaktlencse vagy a hagyományos lézerkezelés.

Az emberi szemnek azonban másodlagos, nagyon apró fénytörési hibái is vannak, melyek befolyásolják a látásunk élességét. Régóta tudjuk, hogy léteznek ezek a másodlagos fénytörési hibák, de nem tudtuk mérni és ezért korrigálni sem.

aberrométer

Hatalmas előrelépést jelentett a szemészetben néhány éve az aberrométer nevű készülék megjelenése, amely ezeket a nagyon apró másodlagos eltéréseket, fénytörési hibákat is képes meghatározni. Klinikánk rendelkezik ilyen készülékkel, így azokat a finom eltéréseket is meg tudjuk állapítani, amelyek a szemünket megkülönböztetik az „ideális", vagyis tökéletesen élesen látó szemtől. Ezt az aberrométert magyarul gyakran hullámfront-mérőnek nevezzük.

A hullámfront-mérő, azaz aberrométer.

Az aberrométerrel feltérképezett másodlagos fénytörési hibákat azonban szemüveggel vagy kontaktlencsével továbbra sem lehet korrigálni. Egyedül a flying spot lézer képes arra, hogy ezeket az apró eltéréseket figyelembe vegye és kikorrigálja a lézeres látásjavító kezelés során.

Manapság minden jelentősebb látáskorrekciós lézerberendezés gyártója kifejlesztette a saját mérési módszerét és a hozzátartozó PRK és LASIK eljárásokat. Ezeket különböző fantázia nevekkel látják el: CustomVue (AMO, régebben Visx), NAVEX (Nidek), LadarVision (Alcon), WASCA (Carl Zeiss Meditec), Zyoptix (Bausch & Lomb), de alapvetően mindegyik aberrométeres mérésen és hagyományos (késes) LASIK eljáráson alapszik.

Klinikánk rendelkezik aberrométerrel, a lézeres kezelést megelőzően ennek segítségével a másodlagos fénytörési hibákat is meghatározzuk és a flying spot lézerünk a kezelés során ezeket is korrigálja.

Miért fontos a másodlagos fénytörési hibák megszüntetése?

Az elsődleges fénytörési hibák megszüntetésével el lehet érni a 100%-os látásélességet. Ez azt jelenti, hogy a klasszikus szemészeti olvasótáblán a piros vonal fölött minden betűt és számot élesen látunk.

A másodlagos fénytörési hibák megszüntetésével 100% fölötti látásélességet lehet elérni, melyre a hullámfront elemzésen alapuló lézerkezelésen kívül semmi más nem alkalmas.

Mit is jelent ez?

A világon elérhető egyik legkorszerűbb technikának köszönhetően az aberrométeres lézerkezelés után élesebb lesz a látása, mint egy hagyományos lézerkezeléssel lenne.
A lézerkezelés után élete végéig élesen lát távolra, de nem mindegy milyen élesen!

Minden lézerkezelés lehet aberrométeres?

Klinikánkon minden lézeres szemműtét aberrometriás vizsgálat alapján történik, tehát az első és a másodlagos fénytörési hibákat a lézer a kezelés során egyaránt megszünteti.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet