Egyénre szabott kezelések hullámfront-elemzés alapján - „szuperlátás”

Mi a hullámfront-elemzés?

A elsődleges fénytörési hibákat -melyet dioptriában fejezünk ki- pontosan meg lehet mérni. Ezt korrigálja a szemüveg, a kontaktlencse vagy a hagyományos lézerkezelés.

Az emberi szemnek azonban másodlagos, nagyon apró fénytörési hibái is vannak, melyek befolyásolják a látásunk élességét. Régóta tudjuk, hogy léteznek ezek a másodlagos fénytörési hibák, de nem tudtuk mérni és ezért korrigálni sem.

aberrométer

Hatalmas előrelépést jelentett a szemészetben néhány éve az aberrométer nevű készülék megjelenése, amely ezeket a nagyon apró másodlagos eltéréseket, fénytörési hibákat is képes meghatározni. Klinikánk rendelkezik ilyen készülékkel, így azokat a finom eltéréseket is meg tudjuk állapítani, amelyek a szemünket megkülönböztetik az „ideális", vagyis tökéletesen élesen látó szemtől. Ezt az aberrométert magyarul gyakran hullámfront-mérőnek nevezzük.

A hullámfront-mérő, azaz aberrométer.

Az aberrométerrel feltérképezett másodlagos fénytörési hibákat azonban szemüveggel vagy kontaktlencsével továbbra sem lehet korrigálni. Egyedül a flying spot lézer képes arra, hogy ezeket az apró eltéréseket figyelembe vegye és kikorrigálja a lézeres látásjavító kezelés során.


Manapság minden jelentősebb látáskorrekciós lézerberendezés gyártója kifejlesztette a saját mérési módszerét és a hozzátartozó PRK és LASIK eljárásokat. Ezeket különböző fantázia nevekkel látják el: CustomVue (AMO, régebben Visx), NAVEX (Nidek), LadarVision (Alcon), WASCA (Carl Zeiss Meditec), Zyoptix (Bausch & Lomb), de alapvetően mindegyik aberrométeres mérésen és hagyományos (késes) LASIK eljáráson alapszik.

Klinikánk rendelkezik aberrométerrel, a lézeres kezelést megelőzően ennek segítségével a másodlagos fénytörési hibákat is meghatározzuk és a flying spot lézerünk a kezelés során ezeket is korrigálja.

Miért fontos a másodlagos fénytörési hibák megszüntetése?

Az elsődleges fénytörési hibák megszüntetésével el lehet érni a 100%-os látásélességet. Ez azt jelenti, hogy a klasszikus szemészeti olvasótáblán a piros vonal fölött minden betűt és számot élesen látunk.

A másodlagos fénytörési hibák megszüntetésével 100% fölötti látásélességet lehet elérni, melyre a hullámfront elemzésen alapuló lézerkezelésen kívül semmi más nem alkalmas.

Mit is jelent ez?

A világon elérhető legkorszerűbb technikának köszönhetően az aberrométeres lézerkezelés után élesebb lesz a látása, mint egy hagyományos lézerkezeléssel lenne.
A lézerkezelés után élete végéig élesen lát távolra, de nem mindegy milyen élesen!

Minden lézerkezelés lehet aberrométeres?

Klinikánkon a PRK és a FEMTO kezelés egyaránt aberrometriás vizsgálat alapján történik, tehát az első és a másodlagos fénytörési hibákat a lézer a kezelés során egyaránt megszünteti.

8 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Biztonság

Több, mint 48 000 kezelés tapasztalatával és a legkorszerűbb technológiával állunk pácienseink rendelkezésére.

Szakértelem

A világon nálunk tesztelték először azt a FEMTO lézert, amivel ma már a vadászpilóták szemét is műtik. Élen járunk a legmodernebb technológiák meghonosításában.

Tapasztalat

A Focus Medical hazánk legnagyobb múlttal és tapasztalattal rendelkező látásjavító szemklinikája már 1990 óta.

Prémium megoldások

Az egyéni igényeket és fénytörési hibákat figyelembe véve alakítjuk ki a kezelési tervet. Hazánkban egyedülállóan minden korosztály számára tudunk személyre szabott megoldást nyújtani.

Orvosi garancia

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk.

Egyedülálló lézerpark

Egy helyen az elérhető legmodernebb lézerberendezések. A gépek karbantartására külön gondot fordítunk. Az egyetlen klinika, ahol az üzletvezető maga is ért a lézerekhez, hiszen ő maga is lézerfizikus.

Gyors életminőség javulás

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk.

Munkatársaink is itt műttették

Első kézből tapasztalhatja meg, milyen az élet lézeres szemműtét után, hiszen több kollégánk is átesett már a látásjavításon. Kérdezze őket bátran!